Vælg en side

Om- og tilbygning // SM

, ,

Villa på skrånende grund

Gennemgående renovering og en tilbygning til en lille villa i Aalborg. På en skrånende grund udnyttes kælderen, som ellers ofte står uudnyttet. Det skyldes at kældre ofte er mørke og lukkede af fra etagen over. For at åbne kælderen op placeres trappen central og binder de to etager sammen. Trappen skal være med til at tilføje en masse lys med et stort gennemgående vindue. Alle værelserne har direkte adgang ud til haven og kælderens ubrugelige kvadratmeter forvandles til en lækker underetage med masser af lys og plads.

På den øverste etage placeres køkken og stue i en åben planløsning, der skaber en glidende overgang mellem rummene. Fra opholdsrummet er der udgang til en stor terrasse med overdækning og afskærmning til naboerne, så familien har et privat udemiljø.

Udemiljøet har vi bearbejdet så det er tilpasset grunden. Ved at lave en åbning og trappen ned til haven mellem huset og garagen indrammes udsigten til haven og naturen. Trappen breder sig ud nede mod haven med et plateau, der er tilpasset det eksisterende terræn, som falder drastisk på grunden.

Trappen ned til haven.

Den åbne planløsning med kig til terrassen og haven.

Underetagen med værelser og udgang til den sydvendte terrasse.

Færdigheder

Indsendt den

19/10/2022