60’er inspireret villa // SA

60'er inspireret villa

Boligen er inspireret af den klassiske 60’er villa. Der er lagt stor fokus på unikke detaljer og et godt håndværk.

Vores opgave er at skabe en bolig, der ikke blot har fysiske rum. Vi ønsker at skabe rum med atmosfære og forbindelse til det omkringliggende miljø. Ved dette projekt har vi nøje overvejet de naturlige omgivelser og stræbt efter at integrere dem i selve arkitekturen.

De primære visuelle kig ud mod naturen har haft stor prioritet i projektet. Dette er især mod skoven i nord og marken/engen i syd. Vinduespartiet mod syd åbner op for panoramaudsigter over området, som skaber en forbindelse til landskabet og naturen.

Ved ankomsten til boligen modtages man af et overdækket indgangsparti, der skærmer af for den private have og leder besøgende mod boligen. Dette indgangsparti forstærker sigtelinjen gennem boligen og skaber en smuk indgangsoplevelse.

Ankomst til boligen

Den lange gang binder alle rummene sammen og skaber et enkelt flow gennem boligen. Sigtelinjen gennem gangen ender ud med et kig til naturen og fungere som et naturligt fokuspunkt. Niveauændringerne i boligen er blevet udnyttet til at skabe naturlige opdelinger og zoner, der tillader et spændende flow gennem rummene.

Det centrale køkken alrum

Køkkenet er det centrale mødested og samlingspunkt, hvor man kan nyde udsigten til naturen på begge sider. Møblerne er ikke blot funktionelle, men er også designet til at være en integreret del af boligen. Med rene linjer og en varm træoverflade, trækker de integreret møbler naturen ind i huset.

Terrasser er blevet strategisk placeret rundt om huset. Uanset hvor solen står, er der altid et behageligt sted at opholde sig, om man ønsker et solspot eller skyggeområde. Terrassen mod øst fungerer som et atrium, der bringer naturen endnu tættere på, med planter der kan opleves indefra. Plantebede der indkredser og definerer terrasserne trækker inspiration fra den klassiske 60’er villa med de lave murstensvægge.

Nordvendt terrasse inspireret af 60'er villa
Færdigheder

,

Indsendt den

08/02/2024