Vores eget byggeprojekt

I 2014 købte min kæreste og jeg et gammel hus i Hammer Bakker nord for Aalborg. Beliggenheden i den smukke skov var helt fantastisk – det var huset ikke. Oprindeligt skulle vi renovere det gamle hus for at holde omkostningerne nede. Det viste sig dog hurtigt, at en renovering ikke var den rigtige vej at gå.

Jeg kan tydeligt huske den dag jeg ringede til banken for at fortælle, at vi nok ville rive huset ned og bygge et nyt. Der blev helt stille i den anden ende. Jeg kan ikke præcis huske hvad han efterfølgende sagde, men det var noget med om det nu også var klogt. Dog kunne han sikkert også mærke på os, at vi havde et stort ønske om at bygge nyt og heldigvis blev han overtalt.

Det skal nævnes, at jeg er uddannet tømrer og bygningskonstruktør – så det tekniske og håndværksmæssige kendte jeg godt til.

Efter flere beregninger kom han frem til, at det nok godt kunne gå – mod at vi selvfølgelig byggede det hele selv, for at holde vores udgifter nede. Den udmelding tog vi ikke så tungt – vi var heldigvis på daværende tidspunkt lidt naive. Det kunne jo ikke tage lang tid at bygge et hus – på min første tidsplan, som der kan ses et billede af på mit kontor i skurvognen stod der 6 mdr. Det var jo ingen sag.

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at hvis jeg skulle nå mine delmål skulle jeg arbejde til kl. 23 hver aften og stå op til mit almindelige job kl. 6. Det var egentligt okay for os begge, da lysten til at bygge var stor. Dog kunne jeg hurtigt konstatere af mine delmål var meget optimistiske for en selvbygger, der kun kunne bygge efter normal arbejdstid.

6 mdr. blev til 12 mdr. og pludseligt var der gået 2,5 år med byggeri hver dag. Det var sjældent vi holdt fri under de 2,5 år – for de gange vi tog os den frihed at køre en søndagstur eller tage på restaurant. så bankede den dårlige samvittighed på – sammen med vores bankmand – vi burde jo være færdige efter 6 mdr.

Uden hjælp fra familie og venner var vi aldrig kommet i mål – her skylder jeg specielt en tak til bankmand Jørgen, fætter Kasper, min bror Michael, min tidligere nabo Bjarne, mine kammerater Kent og Anders og min skønne kæreste Miriam. De var der altid på den ene eller anden måde når jeg var ved at miste modet og målet foran mig blev sløret.

Nedenfor har jeg vist nogle billeder fra hele processen – lige fra det gamle hus vi købte i sin tid – som vi efterfølgende rev ned og nybyggede vores LIVSVÆRK i skoven.

Da jeg efterfølgende fik den store drøm om at starte min egen virksomhed – altså rådgive andre, i samme situation som vi havde stået i, til at turde at springe ud i deres drøm – sad min kæreste og jeg en aften og snakkede om hvad firmaet skulle hedde. Jeg ville gerne have noget unikt og ligetil. Min kæreste kom på LIVSVÆRK.

Det er et livsværk at bygge sit drømmehus og have troen på det hele vejen.

Se mere fra projektet under Villa // MR